Blog

Si pergatitet oktapodi ne zgare ?

Welcome to our renowned restaurant with an elegant setting, gracious service and diversity of dishes. Our award-winning cuisine is inspired by the best culinary practices and complemented with world-class liqueurs and wines. The interior of our restaurant has a warm atmosphere set by a skilful blend of contemporary and classic furnishings. Drop in at our place for once, and you’ll become our regular visitor for good.

Read more
Pasta e zjere apo pasta aldente ?

Lexoni me kujdes mbi etikete vleresimin e kohes per zjerjen e makaronave - por pas pesë minutash, bëni një provë shije. Nese ne dhembe dalloni akoma brumin e forte e te thate ku uji nuk ka arritur ende ndoshta ka nevoje edhe per nje minute tjeter deri sa te dalloni qe qendra e fijes se makarones te jete me e forte se siperfaqjapor jo krejtesisht e qullur dhe e bute njetrajtshmerisht

Read more
Si e pergatisim kekun me akullore dhe fruta

Këtu është një tjetër recetë të cilen kam deshire te ndaj me ju: qumështor vegan siç është quajtur shpesh, ose vetëm një tortë vegan me akullore të papërpunuar. Kjo torte eshte vertete e shishme dhe ipocalorike. Ne  te vertete kam bere disa lloje, por sot dua te pergatis dy versione të një tortë akullore dhe frutash. Për të parën unë vetëm copëtova disa fruta (në rastin tim pjeshkë dhe kajsi, por ju mund të përdorni cfare tju pelqeje) dhe i vura në krem. Për të dytën zgjodha frutat dhe shtova disa fara per te bere një shtresë frutash mbi pjesën e kremës.

Read more
How do we prepare a pie with ice cream and fruit?

I made a few different kinds, but today I’m going to share two versions of a fruit ice cream cake. For the first one I just chopped up some fruits (in my case peaches and apricots, but you can use any fruits you like) and put them in the cream. For the second one I mashed the fruits, added some chia seeds and made a fruit layer over the cream part.

Read more
Come prepariamo una torta con gelato e la frutta ?

Ne ho fatti di diversi tipi, ma oggi condividerò due versioni di una torta di gelato alla frutta. Per il primo ho appena sminuzzato dei frutti (nel mio caso pesche e albicocche, ma puoi usare tutti i frutti che ti piacciono) e metterli nella crema. Per il secondo ho pureato i frutti, aggiunto dei semi di chia e fatto uno strato di frutta sopra la parte color crema.

Read more